O Nama

Obuku organizuje i sprovodi Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede HORES koje je partner u ovom projektu kao neposredni izvođač. Obuku sprovodi u okviru AKADEMIJE HORES osnovana u aprilu 2014 godine.

Cilj obuke je da Vam pomogne da obezbedite obučen kadar, a nezaposlenim licima da pronađu posao.

Pročitaj više
 

Vesti

  • Poziv za besplatnu obuku u objektima ELITTE PALIĆ

    PU HORES - Akademija Hores u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju – GIZ objavljuje Poziv za besplatnu obuku u objektima ELITTE PALIĆ, Park Heroja 15, Palić, za nezaposlena lica sa teritorije Severnobačkog okruga (Subotica, Palić, Knajiža…)
    Poziv za pohađanje obuke
    Prijava za obuku ugostiteljskog kadra

 

Poštovane kolege,

Hores

U našem radu, najviše se oslanjamo na naše zaposlene, njihova znanja i veštine. Uprkos tome, mnogi hotelijeri i ugostitelji ističu nedovoljnu stručnost zaposlenih u obavljanju turističko-ugostiteljskih poslova. Lista nedovoljno obučenih kadrova je podugačka - premalo je vrhunskih kuvara, kvalitetnih uslužitelja jela, poslovna komunikacija je često na niskom nivou. Ovo je u Srbiji jedna od ključnih prepreka za povećanje zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu. Nedostaje radna snaga koja poseduje znanja i veštine koje poslodavci zahtevaju i koja može samostalno da obavlja predviđene radne zadatke. Zato je PU HORES u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibora iz Užica, u okviru Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji ispitala stavove poslodavaca i razvila i testirala nove programe obuka za kuvare, konobare, barmene, sobarice, recepcionere, bagažiste, pekare i poslastičare.


PU HORES je akreditovao kod Ministarstva prosvete, nauke i tehničkog razvoja programe za kuvara, konobara, recepcionera i sobarice. Po završetku ovih obuka polaznici dobijaju uverenje o stečenim kompetencijama koje upisuju u radnu knjižicu. Programi obuka su napravljeni u saradnji sa poslodavcima i na osnovu njihovih zahteva. Obuke se sprovode na radnom mestu u stvarnim radnim uslovima i do sada su održane na Zlatiboru, Kopaoniku, Pirotu, Čačku, Kraljevu i na Tari u hotelima visoke kategorije. Do sada je obučeno 654 polaznika. Preliminarni rezultati pokazuju da se blizu 500 mladih nezaposlenih lica zaposlilo zahvaljujući kompetencijama koje su stekli na obuci, a poslodavci su istakli da je obuka pomogla da dobiju kvalitetniji kadar na koji se mogu osloniti. Ostali kandidati su u pregovorima sa poslodavcima. Obuku organizuje i sprovodi Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede HORES koje je partner u ovom projektu kao neposredni izvođač. Obuku sprovodi u okviru AKADEMIJE HORES (osnovana u aprilu 2014) koja nastavlja realizaciju obuke i posle završetka ovog projekta, na teritoriji čitave Srbije. AKADEMIJA HORES angažuje najeminentnije predavače koji imaju formalno obrazovanje iz predmetne oblasti, višegodišnje radno iskustva u datoj oblasti na vodećim pozicijama i iskustvo u realizaciji obuka za grupe. Cilj obuke je da Vam pomogne da obezbedite obučen kadar, a nezaposlenim licima da pronađu posao. Permanentno i plansko obučavanje kadrova u ugostiteljstvu predstavlja najeftinije i istovremeno najefikasnije strateško ulaganje u budućnost. Pozivamo Vas da se pridružite realizaciji ovog projekta. Ukoliko želite da u Vašem objektu ili mestu organizujemo obuku za nezaposlena lica koja želite da zaposlite po uspešno završenoj obuci, javite nam se. Molimo Vas da u vašoj sredini kontaktirate kolege ugostitelje, kako bi zajednički mogli da što više obučimo nezaposlena lica a ujedno i obezbedimo kadar potreban privatnim preduzetnicima. HORES je spreman da u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ) realizuje besplatno obuku (obezbeđuje predavače) u vašem objektu, odnosno destinaciji.


Kontakt:

dr Georgi Genov, 063/200 968

Dragana Bosnić, 060/303 73 03

Kontakt telefoni: 011 2642 341, 011 3612 538.

E - mail: hores@eunet.rs, direktor@hores.rs

PU HORES DIREKTOR

Dr Georgi Genov

 
This template downloaded form free website templates